Entegrado

Paraşüt e-Ticaret Entegrasyonu

Yayın Tarihi: 31.03.2022

Paraşüt E-Ticaret Entegrasyonu Nedir?

Ülkemizdeki vergi kanunları ve düzenlemelerine bağlı olarak; sanal ortamda yani internetten herhangi bir ürünün satışı yapıldığında, satışı gerçekleştirilen ürünün vergisinin ödenmesi gerekmektedir. Pazaryerlerinde mağaza açıp satış gerçekleştirmek, kargo şirketleri ile anlaşarak satışı yapılan ürünlerin müşteriye teslim faaliyetlerini yürütebilmek, Pazaryeri ile satıcı arasındaki hakkediş işlemlerini gerçekleştirebilmek gibi işlemler için şirket kurma zorunluluğu aranmaktadır. Bu zorunluluğun getirisi olarak, kişiler, vergi mükellefi olmaktadır.

Sizlerin de çeşitli pazaryerlerinde mağazaları bulunuyor ve bu mağazalarınızdan ürünlerinizin satışlarını gerçekleştiriyorsanız, vergi kanunları gereği yapmış olduğunuz satışlarınızdan elde ettiğiniz kazancınızı faturalandırmanız gerekecektir. Paraşüt pazaryeri entegrasyonu sayesinde satışını gerçekleştirdiğiniz ürünlerinizin faturaları, otomatik olarak oluşturulacaktır. Bu vesile ile müşterilerinize, faturalarını gerek dijital gerekse fiziki olarak kolaylıkla ulaştırabileceksiniz. Bütün siparişleriniz paraşüt entegrasyonumuz vasıtasıyla tek tıkla faturalandırılabilmektedir.
 

Pazaryerlerinden Gelen Siparişlerimi Nasıl Faturalandıracağım?

Trendyol, Hepsiburada, GittiGidiyor ve N11'den gelen siparişlerinize ait faturalarınızı, paraşüt e-ticaret entegrasyonumuzu kullanarak saniyeler içerisinde oluşturabilirsiniz. E- faturaya geçerek, fatura oluşturmaya başladığınızda süreçlerinizi hızlandırmış ve maliyetinizi azaltmış olursunuz. Zamandan tasarruf ederek dijital ortamda faturalarınızı saklayabilir. Arşiv derdinden kurtulmuş olursunuz. Ayrıca maliyetinize olan katkının yanı sıra kâğıt israfının önüne geçerek çevre dostu işlem sağlarsınız.

Paraşüt entegrasyonunuzu tamamladığınızda, paraşüt Trendyol entegrasyonu, paraşüt Hepsiburada entegrasyonu ve diğer pazaryeri entegrasyonlarına Entegrado ayrıcalıkları ile erişebileceksiniz. Kısacası entegre olduğunuz bütün e-ticaret sitelerinden gelen siparişlerinizi dilediğiniz zaman faturalandırabilme imkânına sahip olacaksınız.
 

Paraşüt Entegrasyonu İle Neler Yapabilirim ?

- eFatura kesebilirsiniz.
- Faturalarınızı pazaryerlerine yükleyebilirsiniz.
- Entegrado üzerinden fatura çıktısı alabilirsiniz.
 

Paraşüt API Nedir?

Paraşüt, bulut tabanlı bir ön muhasebe programıdır. İşletmelerin finansal faaliyetlerini daha verimli bir şekilde yönetebilmelerini hedefler. Kullanmakta olduğunuz paraşüt hesabınızın bilgilerini Entegrado ile paylaşarak, yani paraşüt entegrasyonunuzu tamamlayarak pazaryerlerindeki operasyonlarınızın en önemli parçası olan e-fatura süreçlerini kolaylıkla yönetebilir, takibini yapabilirsiniz. Paraşüt entegrasyonunuzu tamamlayabilmek için Entegrado üyeliğinize giriş yaparak aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  • Entegrado üyeliğinize giriş yapınız.
  • Sitemizin sağ üst bölümünde bulunan “Ayarlar”→ “eFatura API Ayarları” → “eFatura API Ekle” adımlarını takip ediniz.
  • Daha sonra API Key, Secret Key, Paraşüt Kullanıcı Adı ve Paraşüt Parola bilgilerini varsa Kasa Hesabı ID bilgilerinizi giriniz.

İlgili adımları tamamlamanızın ardından paraşüt entegrasyonunuz tamamlanmış olacaktır.

  • API Key: Paraşüt firması tarafından sizlere verilen Application ID’dir.
  • Secret Key: Paraşüt firması tarafından sizlere iletilen Secret Key’dir.
  • Kullanıcı Adı: Paraşüt hesabınızın kullanıcı adıdır.
  • Parola: Paraşüt hesabınıza ait parola bilginizdir.

Paraşüt hesabınıza ait yukarıdaki bilgilere erişiminiz bulunmuyor ise firma ile iletişime geçerek ilgili bilgileri talep edebilirsiniz.

 

E-Fatura API Ayarlarımı Nasıl Yapacağım?

Fatura işlemlerinizi yapabilmeniz için öncelikle e-fatura hizmeti sağlayan bir firma ile çalışmanız gerekmektedir. E-fatura API ayarlarını tamamlayabilmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

  • Entegrado üyeliğinize giriş yapınız.
  • Sitemizin sağ üst bölümünde bulunan "Ayarlar" butonuna tıklamanızın ardından "eFatura API Ayarları" butonuna tıklayınız.
  • Karşımıza çıkan sayfada "eFatura API Ekle" butonuna tıklamalıyız.
  • Birlikte çalıştığınız, e-fatura hizmeti sağlayan firmayı seçerek sizlerden istenilen bilgileri doldurup "Kaydet" butonuna tıklamalısınız.
  • Pazaryeri e-fatura entegrasyonunuzu tamamladınız. Bol kazançlar dileriz.

 

Paraşüt Pazaryeri Entegrasyonunun Avantajları Nelerdir?

E-fatura sistemi pratik, hızlı ve çok kullanışlı olduğundan dolayı her geçen gün yaygınlaşmaktadır. Bu bağlamda paraşüt pazaryeri entegrasyonunun avantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz;

  • En önemli özelliği hızlı olması ve bu özelliğin getirisi olan maliyet ve zaman tasarrufudur.
  • İşlem kapasiteleri yüksek firma sahipleri fatura kesimi için yüzlerce kâğıt kullanmak zorundayken dijital ortamda faturasını kesip, gönderebilmektedir.
  • Elle oluşturulan faturalarda çok sık rastlanılan yanlış bilgi girişi engellenir.
  • Olası bir fatura kaybı riski ortadan kaldırılır ve faturalarınız dijital ortamlarda arşivlenirler.
  • Fatura kesiminin hızlandırılması dolaylı olarak tahsilat hızınızı da artırmaktadır.
Paylaşın: