Entegrado

Hepsiburada Pazaryeri Entegrasyonu

Yayın Tarihi: 25.03.2022

Hepsiburada Pazaryeri Entegrasyonu

Entegrado'nun Hepsiburada entegrasyonu sayesinde Hepsiburada mağazanızı hemen entegre edin. Entegrado ayrıcalıkları ile vakit kaybetmeden tanışma fırsatı elde edin. Mağazanıza ve müşterilerinize hak ettiği değeri verin. 

Ürün yönetimi, sipariş takibi, kargo ve fatura süreçleri, stok ve fiyat güncelleme işlemleri ile satışlarınızı güçlendirin. Müşterilerinize oldukça keyif verici bir alışveriş deneyimi yaşatma şansı kazanın.
 

Hepsiburada Entegrasyonu Nedir? Ne işe Yarar?

Entegrasyon kelimesinin anlamı, birleşmek, bütünleşmek, bir olmak demektir. Hepsiburada entegrasyonu sayesinde mağazanız ile Entegrado bütünleşir ve bütün işlemlerinizi Entegrado paneliniz üzerinden gerçekleştirirsiniz. Hepsiburada mağaza panelim varken neden Entegrado panelini kullanayım? Diyebilirsiniz. Birden fazla pazaryerinde aktif olarak satış yapıyorsanız, bütün mağazalarınızı tek bir panelden yönetememek oldukça zorlayıcı olacaktır. Hatta bazı siparişlerinizi kaçırabilir, mağaza puanınızı düşürebilirsiniz. Müşterilerinizin mağazanıza kötü yorumlar yapmasına sebep olabilirsiniz. Entegrado sayesinde zamandan tasarruf ederek verimli çalışmanıza imkân sağlayabilirsiniz. Hepsiburada dahil olmak üzere diğer pazaryerlerindeki mağazalarınızı tek bir panelden yönetebilirsiniz. Tasarruf ettiğiniz zamanı farklı şekillerde değerlendirerek mevcut kazancınızı arttırıcı yenilikler keşfedebilirsiniz.

Hepsiburada Entegrasyonu İle Neler Yapabilirim ?

- Toplu stok takibi ve güncellemesi
- Toplu fiyat güncelleme
- Hepsiburada'ya ürün ekleme
- Hepsiburada'dan ürünleri Entegrado ile eşleyerek başka bir pazaryerine aktarma

Entegrado Hepsiburada Entegrasyonu Size Ne Katacak?

  • Stoğu tükenen ürünlerin satışına engel olacak, müşterilerinizin mağdur olmasını önleyeceksiniz.
  • Yanlış bilgi girişinden kaynaklı hatalı fatura oluşumunun önüne geçeceksiniz.
  • Bir ürün satın alındığında, aynı ürünün satıldığı bütün mağazalarınızdan stok düşüşü gerçekleştirilir.
  • Fatura kesimi için gerekli olan bilgiler otomatik olarak doldurulur ve süreç hızlandırılır. Hata payı çok düşük olduğundan elle oluşturulan faturalardan daha güvenilirdir.
  • Gelen siparişlerinize ait alıcı bilgileri ile gönderinize kargo etiketi oluşturulur.
  • Farklı pazaryerlerindeki sergilenen ürünleriniz otomatik olarak çekilir, daha sonra dilediğiniz pazaryerine toplu bir şekilde aktarılır.
  • Dilediğiniz mağazanızdaki ürünün, liste ve satış fiyatını tek bir panelden değiştirebilirsiniz.

 

Hepsiburada API Nedir? 

API, (Application Programming Interface) bir uygulamaya ait özelliklerin, başka bir platforda da kullanılabilmesi için özelliklerini paylaşan uygulamanın sağladığı arayüzdür. Kısacası Hepsiburada API, firmaların ve bireysel kullanıcıların Hepsiburada içerisinde yönetebildikleri bütün süreçlerin, operasyonel faaliyetlerin otomatik bir şekilde ya da toplu halde yapılabilmesini sağlayan yazılım metotlarını içeren bir sözlüktür. Mağazanız ile Hepsiburada içinde gerçekleştirebileceğiniz bütün işlemlerin (sipariş takibi, stok takibi, kargo ve fatura süreçleri, vb. gibi) farklı bir platform tarafından yönetiminin sağlanabilmesi için gereklidir.  
 

Hepsiburada API Bilgilerimi Nereden Öğrenebilirim?

Hepsiburada API bilgilerinizi öğrenebilmek için bağlantıya tıklayarak mağaza panelinize giriş yapmalısınız. Daha sonra sitenin sağ üst bölümünde yer alan mağaza adınızın bulunduğu kısımdan "Hesabım" --> "Bilgilerim" --> "Mağaza Profili" adımlarını takip ederek Mağaza ID'nizi görüntüleyebilirsiniz.

"Hesabım" --> "Bilgilerim" --> "Entegratör Bilgileri" sayfasından birlikte çalıştığınız entegratör firmaları görüntüleyebilir, çalışmak istediğiniz bir entegratör firma var ise "Entegratör Ekle" butonunu kullanarak çalışacağınız firmaya yetki vererek entegre olabilirsiniz.
 

Hepsiburada'da Mağaza Açmadan Satış Yapılabilir Mi?

Hepsiburada da mağaza açmak ücretsizdir. Bütün pazaryerlerinde olduğu gibi Hepsiburada pazaryerinde de mağaza açmadan satış yapamazsınız. Mağaza açmak için gerekli olan bütün yetkinliklere sahip olduğunuzda kısa süre içerisinde başvuru yapabilirsiniz.

 

Hepsiburada'da Nasıl Mağaza Açılır?

Öncelikle Hepsiburada'da mağaza sahibi olabilmeniz için fatura kesebilen bir şirket sahibi olmanız gerekmektedir. Başvuru esnasında şirket sahibi ve şirket ile alakalı bazı bilgi ve dokümanlar talep edilmektedir.

Hepsiburada'da mağaza açma prosedürleri şu şekildedir;

  1. Bağlantıya tıklayarak satıcı tipimizi seçmeliyiz. Ardından bir mağaza adı, e-posta adresi ve şifre belirledikten sonra başvuru formunu doldurmaya başlayabiliriz.
  2. Bu kısımda şirket yetkilisine ait kişisel bilgiler ve iletişim bilgilerinin girilmesi gereklidir.
  3. Vergi yükümlülükleri gereği bazı bilgiler ve şirket ile ilgili bilgilerin girişi yapılır. Hepsiburada mağaza açmak için fatura bilgilerinizi girmenizi ister. Çünkü yaptığınız satışlarınız için sizlere komisyon faturası kesecektir.
  4. Şirketinize ait banka bilgilerini eksiksiz ve hatasız bir şekilde girmeniz oldukça önemlidir. Yapmış olduğunuz satışlardan elde edeceğiniz geliriniz bu aşamada gireceğiniz banka hesabına gönderilecektir. Banka bilgilerinizi girdikten sonra Hepsiburada mağaza başvuru sürecini tamamlayarak evrak yükleme aşamasına geçebilirsiniz.
  5. Kayıt esnasında belirlemiş olduğunuz e-posta adresi ve şifre ile Hepsiburada panelinize giriş yapınız. Giriş yaptıktan sonra evrak yükleme aşamasını tamamlamadığınız için henüz ürün yükleme ve satış yapma gibi özellikleri kullanamayacaksınız.
  6. Talep edilen evraklar eksiksiz bir şekilde sisteme yüklendikten sonra Hepsiburada tarafından onay sürecine girmektedir. Onay sürecinin tamamlanmasının ardından belgelerinizde herhangi bir eksiklik bulunmuyor ise başvurunuz tamamlanır. Başvurunuzun reddedilmesi halinde Hepsiburada, sizlerle e-posta ya da telefon aracılığı ile iletişime geçerek sürecin nasıl ilerleyeceği hakkında bilgilendirme sağlayacaktır.
  7. Hepsiburada'ya gönderdiğiniz evrakların incelenmesi, mağaza açma işlemlerinin tamamlanması yaklaşık olarak bir hafta kadar sürmektedir.

 

Hepsiburada'da Mağaza Açmak İçin Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?

Hepsiburada'da bir mağaza açmak için gerekli olan koşullar şu şekildedir;

  • Öncelikle bir şirket sahibi olmalısınız. (Şahıs, limited ya da anonim şirket sahibi olmak yeterlidir.)
  • Şirkete ait bir banka hesabı
  • Şirkete ait bir depo ya da ofis adresi
  • MERSİS numarası, KEP e-posta adresi ve ticaret sicil numarası (Limited ve anonim şirket türleri için istenmektedir.)

Mağaza sahibi olmak için yani Hepsiburada'da satış yapabilmek için site üzerinden online olarak formların doldurulmasının ardından aşağıdaki evrakların sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

  • İmza Sirküleri (Şahıs şirketleri bu belge yerine imza beyannamesi verebilir.)
  • Vergi Levhası
  • Banka Bilgileri
  • Faaliyet Belgesi (Ticaret odası kaydı bulunmayan şahıs şirketleri için zorunlu değildir.)
  • Hepsiburada Satıcı Üyelik Sözleşmesi (Çıktısı alınıp kaşe ve imza atıldıktan sonra sisteme yüklenmelidir.)
  • Pazaryeri Satıcı Bilgileri Formu (Çıktısı alınıp kaşe ve imza atıldıktan sonra sisteme yüklenmelidir. Komisyon oranları ile alakalı bilgileri içerir sözleşmedir.)
  • Ticaret Sicil Gazetesi (Şahıs firmalarının ticaret odası kaydı bulunmuyorsa bu evrak ve faaliyet belgesi yerine sadece vergi levhası yüklenmelidir.)

 

Paylaşın: