Entegrado

QNB eFinans Entegrasyonu

Yayın Tarihi: 10.05.2022

QNB eFinans Entegrasyonu Nedir?

 Pazaryerlerinde yönetimini sağladığınız mağazalarınız üzerinden satış gerçekleştirdiğinizde yapmış olduğunuz satışlarınızı, sorumlu olduğunuz vergi yükümlülükleri gereği faturalandırmanız gereklidir. Bu sebeple Entegrado'nun sunmuş olduğu, QNB eFinans fatura entegrasyonu sayesinde siparişlerinize ait faturalarınızı tek tıkla oluşturabilir ve resmiyete dökebilirsiniz.

Oluşturmuş olduğunuz faturalar ile kağıt kullanımını en aza indirerek çevresel yönden faydalı bir girişim içerisinde bulunacak, ayrıca kağıt fatura yazdırma, yazdırılan bu faturaları arşivleme yükünden kurtulmuş olacaksınız. Zamandan ve harcanacak iş gücünden tasarruf ederek, operasyonel faaliyetlerinize daha fazla yer ayırabileceksiniz.   
 

Bulut teknoloji sistemi sayesinde internete erişiminizin olduğu her yerden finansal faaliyetlerinizi yürütebilirsiniz. Gerekli müdahaleleri anında yapabilirsiniz. Faturalarınızı toplu bir şekilde inidirip yazdırabilir, detaylı raporlandırma seçenekleriyle e-Faturalara ait detay bilgilerini rapor haline getirebilirsiniz.   
 

QNB eFinans Entegrasyonu Nasıl Yapılır?

QNB E-fatura entegrasyonu işlemlerinizi aşağıdaki adımları takip ederek tamamlayabilirsiniz.

  • Entegrado panelinize giriş yaptıktan sonra sitemizin sağ üst bölümünde bulunan "Ayarlar" butonuna tıklayınız.
  • Daha sonra karşınıza çıkan butonlardan "eFatura API Ayarları" butonuna tıklayınız.
  • Açılan sayfada firma bilgisi olarak eFinans'ı seçiniz.
  • eFinans bilgilerinizi girmenizin ardından "Kaydet" butonuna tıklayarak entegrasyon işleminizi tamamlayabilirsiniz.

eFinans Bilgileri; eFinans Kullanıcı Adı ve eFinans Parola bilgilerini kapsamaktadır. QNB eFinans hesabınıza ait kullanıcı adı ve şifre bilgilerinizin doğruluğundan emin olmak için bağlantıya tıklayarak giriş yapmayı deneyebilir, parolanızı hatırlamıyorsanız "Şifremi Unuttum" butonuna tıklayarak yeni bir şifre belirleyebilirsiniz. Süreç ile alakalı merak ettiğiniz veya yardım almak istediğiniz herhangi bir konu hakkında sitemizin sağ alt bölümünde bulunan canlı destek servisimize bağlanarak yardım talep edebilirsiniz.   
 

QNB eFinans Entegrasyonu İle Neler Yapabilirim ?

- eFatura kesebilirsiniz.
- Faturalarınızı pazaryerlerine yükleyebilirsiniz.
- Entegrado üzerinden fatura çıktısı alabilirsiniz.
 

Siparişlerim İçin Nasıl Fatura Oluşturacağım?

Entegrado paneliniz üzerinden GittiGidiyor, Hepsiburada, Trendyol ve N11 gibi pazaryerlerindeki satışlarınızdan elde etmiş olduğunuz kazancınızı anında faturalandırabilirsiniz. Oluşturduğunuz e-Fatura ve e-Arşiv faturalar, QNB eFinans Portal'a aktarılmaktadır. QNB eFinans entegrasyonu sayesinde artan iş hacminizi kontrol altına alarak faturalama ve finans işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Sağlanan hizmetin bulut tabanlı bir yazılımdan ibaret olması, verilerinizin güvenliği açısından oldukça önemlidir. Alanında uzman, profesyonel kadrosu ile Entegrado, anahtar teslim entegrasyon çözümleriyle ihtiyaçlarınıza karşılık vermektedir.

QNB eFinans Kullanıcısı Olmanın Avantajları Nelerdir?

KOBİ'lerin operasyonel faaliyetlerinin kolaylıkla yürütülebilmesini amaçlayan QNB eFinans, müşterilerine e-Fatura, e-Arşiv, e-İrsaliye, e-Defter uygulamaları gibi çeşitli hizmetleri sunmaktadır. Sunulan bu hizmetlerin kullanıcılarına sağlamış olduğu avantajlar şunlardır;

  • Pazaryerlerindeki mağazalarınızdan (Trendyol, Hepsiburada, GittiGidiyor, N11) ürün satışı gerçekleştirdiğinizde, yapılan işleme ait faturanızı anında oluşturabilirsiniz.
  • Bulut teknolojisi sayesinde internet erişiminizin olduğu her yerden çalışmalarınızı takip edebilirsiniz.
  • Fatura mükellefleri, düzenledikleri ve aldıkları faturaları belirlenen kanuni süreler dahilinde saklamakla yükümlüdürler. Faturaların 10 yıl süre ile saklanabilir olması arşivleme maliyetini ortadan kaldırmaktadır.
  • Düşük maliyet ile kolayca fatura oluşturulabilmektedir. (Arşivleme, iş gücü ve dağıtım maliyeti, baskı ve kâğıt maliyeti gibi kalemlerden tasarruf sağlama imkânı sunmaktadır.)
  • Tek tıkla faturanın oluşturulup resmileştirilebilmesi, yapmış olduğunuz çalışmalarınızın hızını ve verimliliğini artıracaktır.
  • Elektronik ortamda saklanan faturalarınızın güvenliği emin ellerdedir. Gerektiği zaman saklanan faturalarınıza hızlı bir şekilde erişim sağlayabilirsiniz.
Paylaşın: