Entegrado

N11 Pazaryeri Entegrasyonu

Yayın Tarihi: 25.03.2022

N11 Pazaryeri Entegrasyonu

N11 mağazanıza ait API bilgileriniz ile kısa süre içerisinde sistemimize entegre olabilirsiniz. Entegrado, entegrasyon işlemleri süresince gerek işlem öncesi gerekse işlem sonrası 7/24 hizmet vermektedir. Doğru bir entegratör firma tercihi yapılmadıysa, entegrasyon süreci zorlu, çetin ve eziyetli geçecektir. Entegrado, sunmuş olduğu farklı çözümlerle diğer entegratör firmalardan farkını, gerek müşteri ilişkileri alanı, gerekse yenilikçi özellikleriyle ihtiyaca uygun geliştirmeleri sebebiyle gözler önüne sermiştir.

N11 entegrasyonu ile N11 mağazanızda mevcut, yayındaki ürünlerinizi tek tıkla entegrasyon panelinize aktarabilirsiniz. Bu sayede ürünleri yeniden sisteme dahil etmek için zaman harcamanıza gerek kalmayacaktır. Bu özelliğin yanısıra Entegrado paneli üzerinden eklemek istediğiniz ürünlerinizi kolayca N11 mağazanıza aktarabilirsiniz.

Farklı pazaryerlerindeki ürünlerinizi bir başka pazaryerine tek tıkla aktarabilmek artık çok kolay. Trendyol, Hepsiburada ve GittiGidiyor gibi pazaryerlerinde bulunan ürünlerinizi N11 mağazanıza direkt olarak aktarım sağlayabilirsiniz. İşlem için öncelikle diğer pazaryerlerindeki mağazalarınızın entegrasyon işlemlerini tamamlamalısınız. Ayrıcalıklar sitesi Entegrado, çok çeşitli özellikleri ile amacınıza hizmet etmektedir.

N11 mağazanıza gelen siparişleriniz, siparişi gerçekleştiren müşterinize ait bilgiler, müşterilerinizin ürünlerinize yapmış oldukları yorumlar, Entegrado tarafından takip edilir, anında sizlere gösterilir. Stok bilgileri, yapılan her satış sonrası güncellenir. Fatura aşamasından kargo sürecine kadar tek bir satış için takip edilmesi gereken bütün adımlar sizler adına Entegrado tarafından takip edilir.

 

N11 Entegrasyon İşlemi İçin Ne Yapmam Gerekiyor?

Mağazanızın Entegrado paneline entegre olabilmesi N11'deki mağazanıza ait API bilgilerini Entegrado paneline girmeniz yeterli olacaktır. Oturduğunuz yerden saniyeler içinde ayrıcalıklar dünyasından faydalanabilirsiniz.

 

N11 Entegrasyonu İle Neler Yapabilirim ?

- Toplu stok takibi ve güncellemesi
- Toplu fiyat güncelleme
- N11'e ürün ekleme
- N11'den ürünleri Entegrado ile eşleyerek başka bir pazaryerine aktarma

 

N11 Entegrasyonu ile Ne Gibi Avantajlar Elde Ederim?

  • Mağazanızı sistemimize entegre etmeniz halinde, mağazanıza gelen tüm sipariş ve satışlarınız Entegrado tarafından takip edilir.
  • Mağazanızdaki ürünlerin yönetimi ve gönderimi için izlemeniz gereken bütün aşamaları kontrol edebilirisiniz.
  • Stok yönetimi ve güncellenmesi gibi işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.
  • Ürünlerinize ait liste ve satış fiyatlarına panel üzerinden müdahale edebilirsiniz.
  • Ürün ekleme, stok değişimi, fiyat değişimleri gibi işlemlerinizi toplu bir şekilde yapabilme imkânı elde edersiniz. Bu özellik, acil durum anında ürünlerinizin stok ve satış fiyatlarına hızlı bir şekilde müdahale edebilmenizi sağlar.

 

N11 API Nedir?

API bilgileriniz, mağazanıza ait kimlik bilgisi yerine geçmektedir. Bu bilgiler sayesinde entegratör firmalar, mağazanızdaki süreçlerin yönetimini sağlayabilir.

 

N11 API Bilgilerimi Nereden Öğrenebilirim?

N11 API bilgilerinizi öğrenebilmek için öncelikle bağlantıya tıklayarak N11 mağazanıza giriş yapmalısınız. Daha sonra sağ üst bölümde bulunan "Hesabım" --> "API Hesapları" adımlarını takip ederek, API anahtarı (API Key), API şifresi (Secret Key) bilgilerinize ulaşabilirsiniz. 

API Anahtarı, API hesapları sayfasında görüntülenebiliyorken API şifresini öğrenebilmek için;
"Yeni API Şifresi Oluştur" butonuna tıkladıktan sonra "Gönder" butonuna tıklamalısınız. Bu iki adımı takip ettikten sonra API şifresi (Secret Key) mağazanızın kayıtlı olduğu e-posta adresine gönderilmiş olmaktadır.
Not: N11'de bir mağazanın en fazla beş adet API hesabı olabilmektedir. 

 

N11'de Mağaza Açmadan Satış Yapabilir Miyim?

N11'in 17 milyondan fazla üye ve 280 binden fazla mağaza sahibi ile pazaryerleri arasındaki yeri azımsanamayacak şekilde güçlüdür. Bu güçlü mecrada satış yapmak isteyen kişiler, fatura kesebilmeli ve satışını yaptığı ürünlerin vergisini ödemelidir. Bu sebeple N11'de ürün satmak için, şahıs, limited veya anonim şirket türlerinden birisine sahip olmanız gerekmektedir. Sizlerde N11 sayesinde ürünlerinizi geniş kitlelere ulaştırabilmek için, N11 mağaza açma işlemlerini hızlıca tamamlayarak binlerce mağaza sahibi arasında yerinizi alabilirsiniz.

 

N11'de Mağaza Nasıl Açılır?

N11 mağaza açma prosedürlerini, oldukça basit bir şekilde aşağıdaki adımları takip ederek tamamlayabilirsiniz. Satış yapabilmek ve ürünlerinizi milyonların beğenisine sunabilmek için gerekli olan N11 dükkân açma adımları şu şekildedir;

  1. Bağlantıya tıklayarak N11'in web sitesine gidiyor ve sitenin en alt kısmında bulunan "Ücretsiz Mağaza Aç" butonuna tıklıyoruz.
  2. Açılan sayfadaki formu dikkatlice doldurmanız gerekmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken önemli kısımlardan birisi mağaza adınız ve üyelik türünüz olacaktır. Mağaza adı belirlenirken aceleyle ve gelişi güzel bir isim belirlenmemelidir. Çünkü mağaza adınız sonradan değiştirilememektedir. Üyelik türü seçiminde sahip olduğunuz şirketin türüne dikkat etmelisiniz. Şahıs veya sermaye (A.Ş, Ltd, Komandit; Kollektif ve Adi Ortaklık) şirket türüne sahipseniz istenilen belgeler farklılık göstermektedir.
  3. Üyelik formunda istenilen bütün bilgilerin girişini yaptıktan sonra sayfanın en alt bölümünde bulunan "Satıcı İş Ortaklığı ve İlan Sözleşmesi" dikkatlice okunmalıdır. Akabinde "İş birliği ve İlan Sözleşmesi Koşullarını okudum ve kabul ediyorum." kutucuğu işaretlenir ve "Üye Ol" butonuna basılarak bu aşama tamamlanır.
  4. Bu aşamada form doldururken girmiş olduğunuz e-posta adresine bir aktivasyon linki gelmiş olmalıdır. Gelen bu linke tıklayarak belirlemiş olduğunuz kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır.
  5. Giriş yapıldıktan sonra evrak yükleme işlemleri bu aşamada yapılmaktadır. Yüklenecek evraklar şu şekildedir;
    • Satıcı İlan ve İş Birliği Sözleşmesi (Evrak yükleme sayfasının üst bölümünde bir örneği bulunur.)
    • Vergi Levhası
    • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (Sadece Ön Yüz)
    • İmza Sirküleri
    • Komisyon Anlaşması (Seçtiğiniz kategoriye ait komisyon oranları ile alakalı anlaşmadır. Evrak yükleme sayfasının üst bölümünde bulunur.)
    • Faaliyet Belgesi (Sadece sermaye şirketlerinden istenir.)
    • Komisyon Anlaşması ve Satıcı İlan ve İş Birliği Sözleşmeleri evrak yükleme sayfasının üst bölümünde bulunur. Buradan çıktı alarak iki sözleşmeyi de kaşeleyip imzaladıktan sonra taratarak sisteme yüklemeniz gerekmektedir.
  6. Bütün evrakları sisteme yüklemenizin ardından "Evrakları Onaya Gönder" butonu aktif hale gelir. Bu butonun tüm evrakların yüklenmesinin ardından aktifleşmesinin sebebi eksik evrak gönderimini önlemek ve sürecin gereksiz yere uzamasını engellemektir.
  7. Butona tıklamanızın ardından mağaza başvuru sürecini tamamlamış olmaktasınız. Yüklediğiniz evraklar onay sürecinde beklemektedir. Bu süre içerisinde yüklediğiniz evraklarda bir sıkıntı olup olmadığının takibini, kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yaparak "Hesabım" --> "Evrak Yönetimi" adımlarını takip ederek kontrol edebilirsiniz.
  8. Mağaza açmak için gerekli olan bütün işlemler tamamlandığında N11 tarafından gelecek onay beklenmektedir. Başvurunuz onaylandığı takdirde N11, e-posta aracılığı ile ya da telefon aracılığı ile sizlere bilgilendirme sağlamaktadır.
  9. Onayı aldıktan sonra mağazanıza giriş yaparak ürün yükleyebilir, satışa başlayabilirsiniz.
  10. Açmış olduğunuz mağazanızı Entegrado'ya entegre ederek başka pazaryerlerindeki ürünlerinizi anında N11 mağazanızda sergilenmesini sağlayabilir, ürünlerinizin stoğunu, liste ve satış fiyatlarını tek tek uğraşmadan düzenleyebilirsiniz.

 

N11'de Mağaza Açmak İçin İstenilen Bilgiler Nelerdir?

N11'de mağaza açmak, istenilen bilgileri eksiksiz bir şekilde tamamladığınızda çok kolaydır. Sahip olduğunuz şirket türüne göre dikkat etmeniz gereken hususları aşağıdaki maddelerde bulabilirsiniz.

  • E-posta Adresi
  • Üyelik Türü (Şirket Türü; Şahıs, A.Ş, LTD, Kollektif, Adi Ortaklık vb.)
  • Satış Yapacağınız Kategori Grubu (Kategori seçimi yapıldıktan sonra farklı kategorilerde satış yapmanız engellenmemektedir. Dilediğiniz kategoride satış yapabilirsiniz.)
  • Şirket Yetkilisinin Adı Soyadı
  • Vergi Dairesi ve Vergi Dairesine Kayıtlı Adres Bilgileri
  • T.C. Kimlik Numarası
  • IBAN Bilgileri
  • Şirket Unvanı (Sadece sermaye şirket türü için istenilir.)
  • Kayıtlı Olunan Ticaret Odası (Sadece sermaye şirket türü için istenir.)
  • Ticaret Sicil Numarası (Sadece sermaye şirket türü için istenir.)
  • Satıcı İlan ve İşbirliği Sözleşmesi (Bütün şirket türleri için istenir. Mağaza açma aşamalarını takip ederek evrak yükleme aşamasına geldiğinizde, bahsi geçen sözleşmeye ulaşabilirsiniz. Sözleşmenin çıktısı alınıp, kaşe ve imza atıldıktan sonra sisteme yüklenmelidir.)
  • Çalışma Mali Şart ve Prensipleri (Komisyon anlaşması denilebilir. Bütün şirket türleri için talep edilir. Mağaza açmak için gerekli aşamalardan evrak yükleme aşamasında ilgili sözleşmeye ulaşılmaktadır. Sözleşme indirildikten sonra okunmalı, kaşe ve imza atılarak sisteme geri yüklenmelidir.)
  • Vergi Levhası
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (Sadece Ön Yüz)
  • İmza Sirküleri
  • Faaliyet Belgesi (Kayıtlı olunan ticaret sicil müdürlüğünden alınabilir.)
  • Ticaret Sicil Gazetesi
  • Ortaklık Sözleşmesi (Adi ortaklık başvuruları için talep edilmektedir.)
Paylaşın: