Entegrado

GittiGidiyor Pazaryeri Entegrasyonu

Yayın Tarihi: 25.03.2022

GittiGidiyor Pazaryeri Entegrasyonu

GittiGidiyor entegrasyonu ile mağazanıza ait ürünlerin takibini artık Entegrado'ya bırakabilirsiniz. Ürün, stok, kargo, fatura ve siparişleriniz için en doğru çözümleri Entegrado ile keşfedebilirsiniz.

 

GittiGidiyor Entegrasyonunun Avantajları Nelerdir?

  • Mağazanızda bulunan tekil ürünleriniz, tek tıkla farklı pazaryerlerindeki mağazalarınızda sergilenir.
  • Siparişlerinize ait kargo etiketlerine kolaylıkla ulaşabilir ve tek tıkla yazdırabilirsiniz.
  • Otomatik stok yönetim asistanı sayesinde satın alım sonucu oluşan stok düşüşü, aynı ürünün bulunduğu diğer pazaryerlerindeki mağaza stoklarınıza otomatik olarak yansımaktadır.
  • GittiGidiyor.com'dan gelen siparişleriniz müşteri bilgileri ile birlikte Entegrado panelinizde sergilenir. Müşterilerinizden gelen bütün soruları da tek bir panel üzerinden görüntüleyebilir ve cevaplayabilirsiniz. Bu sayede birden fazla pazaryerindeki mağazalarınızın yönetimi kolaylaşır.
  • Bütün pazaryerleri, satış yapılacak bir kategori için, satıcılardan aynı komisyon oranını talep etmemektedir. Bu yüzden mağaza sahipleri, bir ürünü, aynı kategoride olmasına rağmen x pazaryerinde farklı bir fiyata, y pazaryerinde aynı ürünü farklı bir fiyata satmaktadır. Ürünlerinize ait liste ve satış fiyatlarını, Entegrado paneli üzerinden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Bu sayede farklı pazaryerlerindeki komisyon oranlarına göre ürünlerinizin liste ve satış fiyatlarını değiştirebilirsiniz. Ayrıca bu durum kur farklılıklarından kaynaklı oluşabilecek zararların önüne geçmek için müdahale hızınızı artırır.

 

GittiGidiyor API Nedir?

Bir entegratör firmanın mağazanıza ait süreçlerin yönetimini kolaylaştırabilmesi için, sizlerin de bu kolaylıklardan yararlanabilmeniz için, mağazanıza ait bilgileri entegratör firma ile paylaşmanız gerekmektedir. Pazaryerleri tarafından sizlere verilen API (Application Programming Interface) sayesinde mağazanıza ait bilgilere erişilebilmektedir. Entegrasyon firmalarının sunmuş olduğu hizmetleri alabilmeniz için mağazanıza ait API bilgilerini firma ile paylaşmanız gerekmektedir. Entegrado ile GittiGidiyor entegrasyonunuzu kısa süre içerisinde tamamlayarak eşi ve benzeri görülmemiş ayrıcalıktaki hizmetlerden yararlanabilirsiniz.

 

GittiGidiyor API Bilgilerimi Nereden Öğrenebilirim?

Öncelikle bağlantıya tıklayarak GittiGidiyor mağazamıza giriş yapmalıyız. Ardından sitenin sağ üst bölümünde bulunan "Hesabım" --> "Bilgilerim / Ayarlarım" --> "API" --> API Anahtarları adımlarını takip etmeliyiz. 

Açılan sayfada Role Name, Role Password, API Key ve Secret Key bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

 

GittiGidiyor'da Satış Yapmak İçin Mağaza Açmak Gerekli Midir?

Öncelikle GittiGidiyor ve diğer bütün pazaryerlerinde (N11, Trendyol, Hepsiburada vb. gibi) satış yapabilmeniz için bir mağaza açmanız gerekmektedir. GittiGidiyor'da mağaza açma işlemleri diğer sanal pazaryerlerine göre daha esnek ve basittir. Ayrıca GittiGidiyor'da mağaza açmak ücretsizdir. Kurumsal ve bireysel olmak üzere iki tip üyelik türü mevcuttur. Mağaza açmak için gerekli olan evrak çeşitliliği bahsi geçen bu iki üyelik türüne göre değişkenlik göstermektedir.

GittiGidiyor harici diğer platformlarda alışveriş yaptığınız arayüz ile mağaza sahibi olarak satış yaptığınız arayüz farklıdır. Fakat GittiGidiyor'da ise alışveriş ve satış için tek bir arayüz kullanılmaktadır. Kısacası alıcı ve satıcı olarak tek panelden giriş yaparak işlem sağlayabilirsiniz. 
 

GittiGidiyor'da Mağaza Nasıl Açılır?

GittiGidiyor'da mağaza açmanın en büyük avantajı, ilk etapta sizlerden şirket bilgisi talep etmemesidir. Halihazırda satış yapabilmek için bir şirketiniz bulunmasa bile GittiGidiyor ile e-ticarete başlayabilirsiniz. Bu süre zarfında şirket açmak için gerekli vakti elde edebilir, aynı zamanda satış yapabilirsiniz. Fakat satış yaptığınız zaman fatura gönderebilmeniz için,  şirket bilgilerinizi, banka bilgilerinizi, fatura bilgilerinizi ve diğer bütün bilgileri sıkıntı yaşamamanız için GittiGidiyor ile paylaşmalısınız. 

GittiGidiyor mağaza açma prosedürlerinin, diğer pazaryerlerine nazaran daha basit ve hızlı olduğunu bir önceki başlıkta belirtmiştik. Satış yapabilmek için öncelikli hedef, siteye üye olmaktır. 

  1. Bağlantıya tıklayarak GittiGidiyor'a ücretsiz bir şekilde üye olabilirsiniz.
    • Entegrado olarak, GittiGidiyor'da daha önceden alışveriş yapmak için kullandığınız bir üyeliğiniz var ise o üyelik yerine, yeni bir üyelik ile mağaza açmanızı öneriyoruz. Çünkü önden açmış olduğunuz üyeliğin kullanıcı adı mağazanızın adı olacağından, kötü bir mağaza isminizin olmasını istemeyiz.
  2. Üye olduktan sonra sayfanın en üst bölümünde yer alan "Mağaza Aç" butonuna tıklamalısınız.
  3. Karşınıza çıkan formu eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra "Ücretsiz Mağaza Üyeliğimi Başlat" butonuna tıklamalısınız.

 

GittiGidiyor'da Mağaza Açmak İçin İstenilen Belgeler Nelerdir?

Mağaza açmak için gerekli olan bilgi ve belgeler aşağıda listelenmiştir.

  • Mağaza Sahibinin Adı Soyadı
  • T.C. Kimlik Numaranız
  • Fatura Adres Bilgileri
  • Banka Hesap Bilgileri
  • Üyelik Türü (Bireysel veya Kurumsal)

Mağaza açılışındaki dikkat edilmesi gereken en önemli kısım üyelik türünün belirlenmesi olacaktır. Çünkü üyelik türüne göre talep edilen evraklar farklılık göstermektedir.

 

Bireysel ve Kurumsal Üyelik Türü Nedir?

Az sayıda ve düzenli olmayan, hobi amacıyla ve ticari kazanç elde etmediğiniz satışlar planlıyorsanız bireysel üyelik tipini seçebilirsiniz. Ayrıca henüz şirket kurmadıysanız yasal problemler yaşamamak adına en yakınınızdaki vergi dairesine giderek "Esnaf Muafiyet Belgesi" almayı unutmayınız. Eğer bir şirket sahibi iseniz düzenli bir ticari kazanç elde ediyorsanız kurumsal üyelik tipini seçmelisiniz. Kurumsal üyelik tipini seçtikten sonra işletme türünüze göre "Esnaf" ya da "Tacir" seçeneklerinden birisini seçmelisiniz. Esnaf ve tacir arasındaki temel fark yıllık cirodur.

 

Üyelik Tipi: Kurumsal Üye
İşletme Tipi: Tacir

Yukarıdaki gibi bir seçim yapıldığı taktirde aşağıdaki evraklar talep edilmektedir.

  • İşletmeye Ait Faaliyet Belgesi
  • Ticaret Sicil Gazetesi İlanı
  • Vergi Levhası
  • İmza Sirküleri

 

Üyelik Tipi: Kurumsal Üye
İşletme Tipi: Esnaf

Bu tarz bir seçim yapıldığında ise aşağıdaki dokümanlar talep edilir.

  • İmza Beyannamesi ya da Sirküleri
  • Nüfus Cüzdanı Ön Yüzü
  • Vergi Levhası

Bütün belgeler temin edildikten sonra evrak yükleme işlemlerinizi, sitenin sağ üst bölümünde bulunan "Hesabım" --> "Bilgilerim / Ayarlarım" adımlarını takip ettikten sonra sol menüdeki "Bilgilerim / Ayarlarım" --> "Evrak Yönetimi" alanından sisteme yükleyerek tamamlayabilirsiniz. Gönderdiğiniz evraklar en kısa süre içerisinde incelenip onaylandıktan sonra, satışa başlamanız için sizlere e-posta yoluyla bilgilendirme sağlanacaktır.

 

Paylaşın: