Entegrado

Pazaryeri Entegrasyonu Nedir?

Yayın Tarihi: 25.03.2022

Pazaryeri Entegrasyonu Nedir?

Pazaryeri entegrasyonu, pazaryeri mağazanızda bulunan ürünlerin veya kendi e-ticaret sitenizde bulunan ürünlerinizin farklı bir pazaryerindeki mağazanıza aktarılması işlemidir. İşlem esnasında ürünlerinize ait açıklamalar, görseller, fiyat ve stok bilgileri vb. ürün özelliklerinin kolayca aktarımı sağlanır. Entegrasyon sayesinde birden fazla pazaryerine tek panelden hakim olabilme şansını elde edersiniz. Mevcut ürünlerinizi birden fazla pazaryerinde, aynı anda satışa sunabilirsiniz.

Entegrado ile dijital dünyadaki varlığınızı güvence altına almış olursunuz. Pazaryeri entegrasyonu sayesinde müşterileriniz ile olan iletişiminiz, kargo ve fatura süreçleriniz, stok ve fiyat takibi gibi işlemleriniz tek bir panelden kolayca yapılabilmektedir.

 

Pazaryerinde Mağaza Açmak Kolay Mı? Avantajları ve Dezavantajları nelerdir?

Pazaryerlerinde mağaza açmak oldukça kolaydır. Pazaryerinin kendi sitesi üzerinden, sizlerden istenilen bilgileri iletmeniz halinde kısa süre içerinde mağazanız açılmaktadır. Mağazanızı açtıktan sonra satış yapmaya başlayabilirsiniz. Satış yapmadan önce satışa sunacağınız ürünlerin; fiyat analizi, reklamı, farklı satıcılardaki durumu vb. gibi satış stratejileri, markanıza geri dönüşü oldukça yüksek bir verimlilik katacaktır. Bütün bunlara ilaveten her pazaryeri kullanıcısına farklı türden imkanlar sunabilmektedir. Bir pazaryerinden aldığınız hizmeti, farklı bir pazaryerinden alamayabilirsiniz. Bu tarz, pazaryeri özelinde değişkenlik gösteren nitelikleri, iyi bir şekilde yorumlamalısınız.

 

Pazaryeri Avantajları

  • Pazaryerinde bir mağaza sahibi olmak ücretsizdir. Fakat bir e-ticaret sitesini hizmete açmanın ve yönetmenin ekonomik güçlükleri mevcuttur.
  • Güvenilirliği ve prestiji yüksek pazaryerlerinde mağaza açmak, aynı güvenilirliğe ve prestije sahip olmanıza sebep olur.
  • Pazaryerleri oldukça geniş bir kitle tarafından rağbet gören platformlardır. Bu sebeple aynı kitleye hitap edebilme şansına sahip olursunuz.
  • Web tasarımı, SEO ve hosting gibi hayli uğraş gerektiren detaylara zaman harcamanıza engel olur.
  • Satışını gerçekleştirdiğiniz ürünlerinizin lojistik yönetimi, elde edilen tutarlar için ödeme yöntemi ve ürüne ait reklam oluşturmak vb. gibi uğraşlar pazaryerine aittir.
  • Kendinize ait bir web siteniz olmadan, bir mağaza açarak satış yapabilme avantajına sahip olursunuz.

 

Pazaryeri Dezavantajları

  • Oldukça popüler bir pazaryerinde satış yapıyorsanız. Sizler gibi aynı kategoride hizmet veren pek çok satıcı olabilir. Bu durum olumsuz sonuçlar doğurabilecek bir rekabete sebep olabilir.
  • Her bir ürün satışı gerçekleştirdiğinizde pazaryerine belirli oranlarda komisyon ödersiniz.
  • Satıcılar arasında gerçekleşen oldukça çetin bir rekabet ortamı bulunabilir. Bu sebeple ürünlerinize ait fiyat ve stoklarınızı sürekli güncel tutmanız, indirim yapmanız gerekebilir.
  • Satış yaptığınız ürün kategorisinde ve ürün listeleme sayfalarında ön planda bulunmak, pazaryerlerine yapılacak ekstra ödemelerle mümkün olmaktadır.
  • Herhangi bir sebepten ötürü mağazanızı kapatmanız halinde, mağazanıza verilen puanları ve yapılan yorumları hatta müşterilerinizin tamamını bütün diğer verileriniz ile birlikte kaybedersiniz.
  • Kalıcı müşteri kazanımı oldukça zordur. Her geçen gün mevcut mağazaların arasına yenileri dahil olmaktadır. Satış yaptığınız kategorideki satıcı sayısının fazlalığı kalıcı müşteri kazanımını etkilemektedir. Bu sebeple mağaza sahipleri müşterileri için cazip içerikler üreterek rekabet etmektedirler.
Paylaşın: